Jdi na obsah Jdi na menu

základní copy

  • Pletýnka - budeme potřebovat jednu gumičku a hřebínek. Vlasy si rozdělíme na 3 pramínky a postupně budeme zaplétat. Až budeme u konce, tak to sepneme gumičkou.
  • Dvojitý francouzský cop - Nejprve vytvořte rovnou pěšinku, která povede středem hlavy od čela až po šíji. Budeme plést postupně 2 francouzské copy, každý na jedné straně hlavy. Nejprve tedy na jedné straně rozdělte vlasy od čela na tři prameny a ty začněte těsně zaplétat. Až zapletete pár řad, postupně začněte přidávat další vlasy. Vždy, když uchopíte pramen vlasů, ať už zprava nebo zleva, přidejte pramen vlasů zespoda a pokračujte zaplétání, dokud se nedostanete k šíji. Pak dokončete zaplétání běžného copu a zajistěte ho gumičkou. Totéž opakujte na druhé straně. Na závěr naneste na vlasy trochu séra, aby se hezky leskly.
  •  Francouzský cop - Přehoďte si pěšinku na bok, vezměte tenký pramínek vlasů a rozdělte ho na tři části. Nejtěžší fáze zaplétání je právě začátek. Proto nezačínejte přibírat prameny hned od začátku. Nejdřív si je třikrát přehoďte přes sebe způsobem, jako kdybyste dělala klasický zapletený copánek a až poté začnete přibírat. Vždy, když si přehodíte pramínek doprostřed, přiberte k němu malé množství vlasů ze strany. Systém opakujte z obou stran.